Kuoro

Lyran on vuonna 1946 perustettu korkealuokkainen, moderni naiskuoro, jonka juuret ovat suomenruotsalaisissa perinteissä. Lyran edustaa Helsingin yliopistoa ja  sen ylioppilaskuntaa. Huhtikuussa 2016 Lyran juhlisti 70. toimintavuottaan juhlakonsertilla, jolloin kantaesitettiin Minna Leinosen teos Låt mig vara - Anna mun olla. Keväällä julkaistiin myös musiikkikriitikoiden ylistämä levy Låt mig vara den jag är. Lokakuussa 2016 Lyran osallistui Praga Cantat -kilpailuun, ja kuoro palkittiin kategorioissa naiskuorot ja kirkkomusiikki.

Kuoro laajentaa jatkuvasti ohjelmistoaan niin kotimaisten kuin ulkomaisten säveltäjien tilaustöillä ja sovituksilla, ja tekee mielellään yhteistyötä nuorten solistien ja muusikoiden kanssa. Viime vuosina Lyran on laulanut mm. pohjoismaalaista musiikkia, poppia ja bulgarialaisia kansanlauluja. Toimintaan kuuluu konsertit, harjoitukset, kvartettiesitykset ja matkat. Musiikin ohella Lyran on kuorolaisille tärkeä yhteisö.

Kuva: Kiti Haila

Kuva: Kiti Haila


Yhteistyöt

Lyran tekee usein ja mieluusti yhteistyötä muiden opiskelijakuorojen ja -orkesterien sekä artistien kanssa. Keväällä 2017 Lyran esiintyi Women of the World-festivaalin loppukonsertissa yhdessä esimerkiksi Maija Vilkkumaan, Maarit Hurmerinnan, Jonna Tervomaan, Maria Veitolan kanssa. Syksyllä 2017 Lyran vieraili Ylioppilaskunnan Laulajien Suomi 100-konsertissa yhdessä Tapiolan kuoron kanssa. Syksyllä 2018 Lyran esiintyi hyväntekeväisyyskonsertissa Naisten Linjan hyväksi.