Kuoro

Lyran on vuonna 1946 perustettu korkealuokkainen, moderni naiskuoro, jonka juuret ovat suomenruotsalaisissa perinteissä. Lyran edustaa Helsingin yliopistoa ja  sen ylioppilaskuntaa. Huhtikuussa 2016 Lyran juhlisti 70. toimintavuottaan juhlakonsertilla, jolloin kantaesitettiin Minna Leinosen teos Låt mig vara - Anna mun olla. Keväällä julkaistiin myös musiikkikriitikoiden ylistämä levy Låt mig vara den jag är. Lokakuussa 2016 Lyran osallistui Praga Cantat -kilpailuun, ja kuoro palkittiin kategorioissa naiskuorot ja kirkkomusiikki.

Kuoro laajentaa jatkuvasti ohjelmistoaan niin kotimaisten kuin ulkomaisten säveltäjien tilaustöillä ja sovituksilla, ja tekee mielellään yhteistyötä nuorten solistien ja muusikoiden kanssa. Viime vuosina Lyran on laulanut mm. pohjoismaalaista musiikkia, poppia ja bulgarialaisia kansanlauluja. Toimintaan kuuluu konsertit, harjoitukset, kvartettiesitykset ja matkat. Musiikin ohella, Lyran on kuorolaisille tärkeä yhteisö.

Foto: Andrew Taylor

Foto: Andrew Taylor


Yhteistyö

Lyran tekee usein ja mielellään yhteistyötä muiden opiskelijakuorojen ja -orkesterien kanssa. Helsingin ylioppilaskunnan musiikkijärjestöihin lukeutuvat Lyran, Akademen, Ylioppilaskunnan laulajat (YL) sekä Ylioppilaskunnan soittajat (YS). Toukokuussa 2014 musiikkijärjestöt järjestivät yhdessä historiallisesti ainutlaatuisen Musiikki kuuluu Vanhalle –konsertin, jossa järjestöt esiintyivät sekä yhdessä että erikseen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kaikki neljä musiikkijärjestöä esiintyivät samalla lavalla.