Back to All Events

Julkonsert med Lyran & Akademen i Johanneskyrkan (2/2)

  • Johanneskyrkan 12 Korkeavuorenkatu Helsinki, 00130 Finland (map)

Julen börjar när julstämningen infinner sig – tillsammans med Lyran och Akademen!

De traditionella julkonserterna är här igen och det har blivit dags att varva ner inför högtiden. Det genomgående temat för årets konserter är fred och bön för alla de själar som just nu finner sig mitt bland världens alla sorger och fasor. Många av styckena i konserten, så som arrangemang av Biebl, Pärt, Söderberg, Rachmaninov och Gomez kretsar kring Ave Maria - bönen, en förfrågan om att be för mänskligheten i och med att hon fött själarnas och världens frälsare. Ytterligare genomsyras repertoaren av en längtan efter julefrid, både i form av gamla publikfavoriter och nya arrangemang. Mezzosopranen Jenny Carlstedt agerar som gästande solist.

Dessa julkonserter blir körernas sista tillsammans med Jutta Seppinen efter en era på nästan 14 år. Konserterna känns därmed lite extra speciella för körerna och vi hoppas kunna förmedla denna känsla till er i publiken. Luta er tillbaka, slut ögonen och ta in den magiska stämningen som våra finaste julsånger skapar. 

Dirigenter: Jutta Seppinen & Elisa Huovinen

Solist: Jenny Carlstedt

Biljetter:

25/15 € av korister

30/20 € vid dörren och på lippu.fi (inklusive serviceavgifter)

Nedsatt pris för studerande, beväringar, civiltjänstgörare, ungdomar 12-17 år. Barn under 12 år har gratis inträde till Hagalunds kyrka och Pauluskyrkans konsert. Spädbarn deltar gratis i famn på dessa konserter. 

Vi säljer också ett begränsat antal hela bänkrader till konserterna för dem som vill garantera bra platser i kyrkan utan köande. Bänkrader i Paulus- och Johanneskyrkan kostar 350€ och rymmer 10 personer. Reserveringar görs via jkk22@lyran-rf.com

http://akademen.com/

http://lyran-rf.com/