Back to All Events

Lyran 75: SFÄR

  • Musikhuset 13 Mannerheimintie Helsinki, 00100 Finland (map)

Vem har banat väg för oss och hur ser det efterkommande ut? Och hur är det att stå på scenen och sjunga just nu i denna stund?

Lyran fyller 75 år och beger sig på en tidsresa genom det förflutna, det kommande och det rådande, där musiken som uppförs reflekterar tidens gång och tidens föränderlighet.

I det första verket Sfär, har Riikka Talvitie och Lyrans egna Jutta Seppinen komponerat en helhet där lyrfavoriter tar en ny form med nyskriven text som handlar om hur det för Lyrorna känns att uppträda och förbereda sig inför en konsert. Därefter stämmer lyrorna traditionsenligt in med jubileumskören i gemensam sång i ledning av Jutta. Vidare i konserten kommer vi att ta del av musik från Finlands första damkör Vår förening, och uppträda med en repertoar som forskare Sakari Ylivuori sammanställt och som inte sjungits på 150 år. Konserten avslutas med Sidereus Nuncius – ett nyskrivet verk av Alex Freeman där kören med inspiration från Galileo Galilei går en dialog kring himlakropparna och vårt sätt att uttrycka oss.

Konserten dirigeras av Jutta Seppinen.

Biljetter: 45€ vuxna / 25€ nedsatt pris / 65€ understödspris
Biljetter köps via Musikhuset, endera på hemsidan via Ticketmaster eller fysiskt på plats i biljettkassan.

https://musiikkitalo.fi/sv/evenemang/akademiska-damkoren-lyran-75-sfar-2/