Back to All Events

Julkonsert med Lyran & Akademen i Paulus kyrka

  • Paulus kyrka 5 Sammatintie Helsinki, Uusimaa, 00550 Finland (map)

Låt Lyran och Akademen lyfta din julstämning till nya höjder!

Julen är snart här, och vad kan vara bättre än att inleda den magiska säsongen med en minnesvärd konsert? Tillsammans med Lyran och Akademen bjuder vi in er till en kväll full av musikalisk förtrollning och julglädje. I år har vi satt ihop en repertoar som kommer att värma era hjärtan och fylla er med frid. Dirigerade av Riku Laurikka och Elisa Huovinen, och med den talangfulla solisten Timo Alakotila, har vi något alldeles speciellt att erbjuda er.

Det som gör denna konsert unik är Timo Alakotilas magiska improvisationer, influerade av jazz- och folkmusik. Vi kommer också att föra er genom en musikalisk tidsresa, från tidlös klassisk musik av kompositörer som Michael Praetorius, Thomas Tallis och Guillaume Machaut till nutida mästerverk som Galina Grigorjevas "Alleluia," Rihards Dubras "Adoramus Te" och Morten Lauridsens körklassiker "O magnum mysterium."

Varmt välkomna att fira jul med oss!

Dirigenter: Riku Laurikka & Elisa Huovinen
Solist: Timo Alakotila

Biljetter:
25/15 € av korister
30/20 € vid dörren och på lippu.fi (inklusive serviceavgifter)

Nedsatt pris för studerande, beväringar, civiltjänstgörare, ungdomar 12-17 år. Barn under 12 år har gratis inträde till Olars kyrka, Paulus kyrka och Johanneskyrkans första konsert. Spädbarn deltar gratis i famn på dessa konserter.

https://akademen.fi/
https://www.lyran-rf.com/